Zorg dat je vertrouwd wordt!

Lees meer

De laatste tijd word ik op LinkedIn veel bestookt met artikelen van bedrijven over cybercrime en dat men zich moet beveiligen. Helemaal mee eens: men moet cybercrime niet onderschatten en zeer serieus nemen. Maar waar begin je? Met een veilige website!

Uiteraard heb ik een kijkje genomen bij deze bedrijven. Wat opviel, was dat niet van elke website de SSL-certificaten op orde waren. Is dat een groot probleem? Ja, dat kan een groot probleem opleveren. Want als zo’n certificaat niet op orde is, dan betekent dat het kan zijn dat de beveiliging van zo’n website niet op orde is; de verbinding is mogelijk niet beveiligd.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een encryptie-protocol dat de verbinding tussen jouw website en een bezoeker beveiligt. Alle gegevens die hierover verzonden worden, worden versleuteld zodat mensen de gegevens niet kunnen stelen. Heel belangrijk, als je bijvoorbeeld bankzaken doet, of ander betaalverkeer wil regelen.

Om ervoor te zorgen dat de SSL goed werkt, kun je voor je website een certificaat aanvragen. Hoe strenger de beveiliging, hoe meer kenmerken het certificaat bevat. Naast dat het in verschillende branches verplicht is om SSL-certificaten te hebben, is het ook goed voor je onderneming. Google waardeert websites namelijk op het gebruik van de certificaten. De kans dat je eerder in zoekresultaten naar boven komt wordt dus groter. Heb je geen SSL-certificate of is deze niet op orde, dan kan het zijn dat een webbrowser je website niet opent of een grote rode waarschuwing geeft als je site wel geopend wordt.

Welk certificaat heb ik nodig?

Er bestaan 3 verschillende SSL-certificaten: Domeinvalidatie, Organisatievalidatie en Uitgebreide validatie. Het verschil zit hem in de controle op juistheid van gegevens, ofwel de validatiemethode bij uitgifte. Afhankelijk van in welke branche je actief bent en wat er allemaal op je site mogelijk is (betalingen, achterlaten persoonsgegevens) kies je een van deze certificaten.

Wil je weten welk SSL-certificaat voor jou het beste is? In onze SSL store hebben we een handige wizard, die je helpt de juiste keuze te maken. Via Mijn DCG kun je je certificaten inzien.

Of ben je op zoek naar een WordPress hosting oplossing waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over het beheer en waarbij je de zekerheid hebt dat je hosting 100% veilig is?
Dan is DCG 100% hosting het juiste pakket! Wil je meer weten, dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Zorg dat je vertrouwd wordt!

Zorg dat je vertrouwd wordt!

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.