Wij weten wat werkt en wat niet werkt

Lees meer

‘Vroeger’ was IT overzichtelijk: je had een paar softwarepakketten, hardware was in grote lijnen hetzelfde, nauwelijks internet en dat was het. Tegenwoordig heb je enorm veel keus, maar is het overzicht compleet weg. “Als één van de oplossingen niet goed functioneert, dan loopt je gehele netwerk of werkplek alsnog gevaar,” zegt Adri de Roo, oprichter van Dutch Cloud Group. “Dat wil ik voorkomen.”

“Ik zit al bijna vanaf het begin af aan in de IT, nog voordat het Internet in Nederland voor iedereen toegankelijk werd. In al die jaren heb ik bedrijven en ondernemers geholpen met hun IT. Ik heb alle nieuwe technologieën, diensten en oplossingen zien opkomen – en vaak ook weer zien ondergaan. Door de jaren heen heb ik waarschijnlijk duizenden implementaties gedaan. Dus ik weet wat werkt en wat niet werkt.”

“Mijn doel is altijd geweest om kleinere ondernemers te helpen met IT en het gebruik maken van de kansen die technologie tegenwoordig biedt. Want er zijn zoveel producten en diensten, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.”

Het probleem wat veel ondernemers ervaren is dat voor hun IT van heel veel partijen afhankelijk zijn. “Ze hebben bij meerdere leveranciers hardware gekocht, bij minimaal 2 partijen lopen de ‘verbindingen’ in (internet en telefonie) en het beheer daarvan ligt dan bij net zoveel partijen. Regelmatig hebben ze dan ook nog eens zelf een router of access points gekocht. Hier bovenop heeft men verschillende softwarepakketten, waarvan sommigen de cloud. Om het dan helemaal af te maken heeft ieder bedrijf ook nog een website, domeinen en 1 of 2 hosting producten. Dit moet allemaal samenwerken en dat doet het natuurlijk niet.”

“Na bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben, waar ik niet echt de kans had om kleine ondernemers te kunnen helpen, ben ik een paar jaar geleden Dutch Cloud Group gestart. Want ik wilde een centrale plek creëren waar alle IT-diensten onder één dak te vinden zijn, zodat je maar met één partij te maken hebt, die voor jou klaar staat en vecht als dat nodig is. Daarnaast wil ik ondernemers een plek geven waar ze terecht kunnen met vragen en problemen. Maar we zijn geen producent of leverancier van één bepaald product of dienst. Sterker nog, bij DCG vind je alle producten en diensten, maar ook de beste service providers om deze te implementeren en te onderhouden.”

“Iedere ondernemer is anders en heeft andere wensen. Dus moeten ze zelf kunnen kiezen wat het juiste voor hen is. Wij bieden de beste producten en diensten van verschillende leveranciers en kijken met de ondernemer wat het beste past. Dat kan dus antivirussoftware van Avast zijn, websitebeveiliging van Sitelock en cloudopslag van Nextcloud. Alle diensten kun je via ons afnemen en in het klantportaal beheren. En uiteraard zorgen wij ook voor support, samen met onze IT-partners.”

“Er zijn eigenlijk te veel IT-oplossingen om de juiste keuze te maken en er komen er steeds meer bij. Wij kijken wat werkt en wat niet werkt. Vervolgens helpen we ondernemers op basis daarvan een keuze te maken. Als ik ze op deze manier kan helpen, dan ben ik een blij mens.”

Ben je ook op zoek naar een security- of hosting oplossing maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk op onze website, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin sturen we je tips en aanbiedingen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Wij weten wat werkt en wat niet werkt

Dutch Cloud Group helpt de kleine ondernemer

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.