#TheGreatResignation: waarom ontslag nemen nu een trend is in Amerika

Lees meer

De beste ondernemers zijn vooral ook goede mensen. In een tijd waar machtsposities meer dan ooit aan de kaak worden gesteld, is het zaak om jouw werknemers een veilige omgeving te bieden. Een omgeving waarin hard werken en plezier samengaat. En waarin respect voor iedereen de boventoon voert. Is dat niet het geval? Dan, laat een trend in Amerika zien, nemen ontevreden werknemers massaal ontslag. Een fenomeen dat viraal gaat onder de hashtag #TheGreatResignation – Het Grote Ontslag.

Wat is #TheGreatResignation.
Het vieren van je ontslag is waar de trend voor staat. Misschien is het voor jou ondenkbaar (hopen wij), maar er zijn werkgevers die hun werknemers uitbuiten. Door het toegenomen ziekteverzuim tijdens corona is de werkdruk op veel plekken toegenomen. Werknemers moeten klusjes doen waar ze niet voor aangenomen zijn, harder werken, en dat allemaal voor een loon waarover niet de onderhandelen valt. Kies voor jezelf, is de boodschap, en neem ontslag om op zoek te gaan naar een andere baan. #TheGreatResignation.

De hashtag speelt met gevoel voor humor in op voorgaande economische tijdperken in The States en de rest van de wereld. The Great Depression (1929-1939) omschrijft de beruchte beurscrash op Wall Street, waarna een wereldwijde economische crisis volgde. Tijdens The Great Moderation (1984 – 2007) stabiliseerde de fluctuaties in beurskoersen en inflatie (een patroon dat de jaren hiervoor enorme schommelingen liet zien. En The Great Recession (2007 – 2013) was de grootste economische crisis sinds 1929, vooral te wijten aan het instorten van de huizenmarkt en verwaarloosde hypotheekleningen. Maar deze trend wil mensen niet aan het lachen, maar aan het denken krijgen.

Afkeren tegen slechte werkomstandigheden
Amerika voorspelde, wat geen vreemde gedachte is tijdens een pandemie, een economische crisis die geen weerga zou kennen. Overledenen, arbeidsongeschikten, failliete bedrijven. Het zou de arbeiderswereld laten instorten op verschillende vlakken. Toch lijkt daarvan niet veel waar. De reden is de robuustheid en weerbaarheid die werknemers laten zien, door zich af te keren tegen slechte arbeidsomstandigheden. Dat is de trend die nu zegeviert.

Waar vroeger nogal eens schaamte bestond over werkloosheid of ‘tussen twee banen in zitten’, leidt #TheGreatRegression tot virale filmpjes op sociale media van mensen die hun ontslag bekend maken aan de buitenwereld. ‘Gefeliciteerd!’, is daar de passende reactie op. Mensen vieren hun ontslag en eisen het respect dat zij verdienen. Zij balen niet van tijdelijke werkloosheid, maar kijken uit naar een veilige werkplek waar ze zich thuis voelen. Gekrenkte ego’s zullen het zien als een opstand, als verlies van hun macht, maar jij ziet het als stimulans om je steeds weer te blijven verbeteren. En niet alleen voor je eigen gewin.

Creëer een veilige werkplek
Als ondernemer wil je een stabiel thuis voor je werknemers creëren. Waar zij kunnen floreren in hun eigen kwaliteiten en niet steeds klusjes doen waar ze lusteloos van worden. DCG Cloud zorgt voor een veilige hosting en cloudopslag van hoge kwaliteit. Vraag maar rond in je bedrijf: daar wil niemand anders zijn of haar handen aan vuilmaken. Zo is jouw team bezig met waar ze goed in zijn. En ben jij niet zo druk bezig met je digitale omgeving dat je je echte omgeving niet kan horen. Boek hier een gratis demogesprek en maak samen met ons jouw werkomgeving tot een veilig thuis.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

#TheGreatResignation: waarom ontslag nemen nu een trend is in Amerika

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.