SSL-certificaten nog eenvoudiger beheren

Lees meer

Een veilige website is een van de belangrijkste wapens tegen cybercriminelen. Een veilige website begint met een SSL-certificaat. Als je meerdere websites beheert, hoe houd je dan het overzicht op je certificaten?

Waarom is het SSL-certificaat zo belangrijk? Deze certificaten bevestigen dat de communicatie tussen jouw computer en een website beveiligd is. Maar het is ook een indicator dat een website ook echt de website is die je wilt bezoeken. SSL staat namelijk voor Secure Socket Layer en is een vorm van encryptie die in 1994 ontwikkeld is. Hoewel SSL inmiddels een verouderd systeem is dat eind jaren ’90 vervangen is door Transport Layer Security (TLS) protocollen, gebruikt ‘het Internet’ nog steeds deze naam. Het SSL-certificaat is een databestand op je server en zorgt ervoor dat de SLL/TLS encryptie ook daadwerkelijk plaatsvind. Hoe weet je dat dat gebeurt? Als de URL van HTTP naar HTTPS verandert. In het SSL-certificaat staan onder meer de domeinnaam, de digitale handtekening en wanneer het certificaat afgegeven is en verloopt.

Beheer

Vooral dat laatste is belangrijk voor het beheer. Want verloopt het certificaat, dan blokkeren bijna alle webbrowsers de toegang tot je website. Maar als je voor tien verschillende websites het certificaatbeheer doet, dan moet je voor elke website in de server inloggen, het certificaat controleren en vernieuwen als dat nodig is. Veel werk dus. Tenminste, dat is wat klanten ons vertelden.

Groen, geel, rood

Nu willen wij het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken. Dus zijn we gaan kijken of we een oplossing voor konden creëren. Het resultaat: de DCG SSL-certificaat beheerportal. Hierin staan alle certificaten die onder jouw beheer vallen en zie je in één oogopslag of ze nog geldig zijn. Is het certificaat groen, dan is er niets aan de hand. Is het geel, dan moet je de verlening in gang zetten. Is het certificaat rood, dan moet je direct verlengen. Wij zorgen ervoor dat alle certificaten in jouw eigen dashboard komen en controleren automatisch, op reguliere basis, hoe lang het certificaat nog geldig is. Via het dashboard kun je ook de verlenging regelen. De portal is ISO 27001 compliant.

Een van de manieren om je website veiliger te maken, is het SSL-certificaat. Maar dat werkt alleen als je er een goed beheer over voert. Zeker als je voor meerdere websites het beheer doet, is het fijn als je dat vanuit één portal zou kunnen doen.

Wil je meer weten over de DCG SSL-certificaat beheerportal? Neem gerust contact op.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

SSL-certificaten nog eenvoudiger beheren

SSL-certificaten nog eenvoudiger beheren

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.