Olympisch ondernemen: waarom ondernemen net topsport is

Lees meer

Iedere ondernemer heeft een drang naar actie. Meestal ben je in topvorm, maar je hebt ook wel eens je dag niet. Intussen werk je hard aan vooruitgang en richt je jouw omgeving daar tactisch op in. Fouten worden geanalyseerd en zwakke plekken gecorrigeerd. In dat opzicht ben je soms net een topsporter. En zo mag je jezelf ook best zien, want ondernemen is net topsport, waar het draait om prestatie en consistentie. Waarom dan precies? Dat vertellen wij je hier.

Alles staat met structuur
Een topsporter werkt in een sterke structuur. Een rigide trainingsplanning, eetschema’s en kleine activiteiten moeten allemaal bijdragen aan het grote geheel: presteren wanneer het moet. Als ondernemer heb je niet alleen baat bij een gestructureerde planning, maar ook aan de juiste prioriteiten. Begin je dag met enkele kleine taken die je gefocust maken voor je piekmomenten. Zie de kleine taken als een training, de juiste voeding en een warming-up in aanloop naar je topprestatie van de dag.

Elimineer zwaktes
Een voetballer is slechts zo goed als zijn chocoladebeen. Topsporters en ondernemers zijn nu eenmaal goed in wat ze doen. Hij of zij heeft jaren getraind om een goede basis op te bouwen. En bovendien, is er de gave. Op dat moment kun je minder tijd aan dat fundament besteden, en gaan werken aan je zwakke plekken. Je weet precies waar die liggen door sleutelmomenten te analyseren. Maar kijk niet alleen naar wanneer het beter kon. Wanneer kwamen juist je sterke punten goed naar voren? Er bestaat een kans dat hierdoor zwakke plekken gemaskeerd bleven. Door zo kritisch je eigen doen te analyseren krijg je een nog gedetailleerder beeld van wat jouw zwakke punten zijn.

Stress en rust
Steeds maar weer presteren vraagt veel van je lichaam en geest. Voor het lichaam is alle stress hetzelfde. Of je nu tot laat in de avond doorwerkt op kantoor, je druk maakt of je wel genoeg thuis bent, of 500 meter sprint in een minuut tijd, het valt allemaal onder ‘stress’. Topsporters zijn niet alleen goed in activiteit, ze zijn passief net zo sterk. Ze rusten zeer bewust en slapen voldoende. Voetballer Cristiano Ronaldo doet zelfs tussen zijn intensieve trainingssessies door dutjes van 60 tot 90 minuten. Wat een luxe… maar zijn nog altijd jeugdige lichaam verraadt het belang van rust.

Het American Institute for Stress benoemt stress als de hoofdfactor van verouderingsverschijnselen , en werk als grootste leverancier van deze stress. Misschien ben je begonnen te ondernemen omdat je vroeg met pensioen wilde, maar vast liever niet met vervroegde ouderdom als oorzaak. Het is dus belangrijk goed te rusten, je werktelefoon en gerelateerde apps uit te schakelen en voldoende momenten voor jezelf te nemen. Momenten waar je volledig ontspant.

Tien voor teamwork
Zelfs individuele sportprestaties zijn geen éénlingenwerk. Er staat altijd een goed georganiseerd team omheen. Jij bezit niet alleen de club – je bedrijf – maar bent ook de manager en coach. Zorgen voor de juiste mensen op de passende plekken is daarom een must. Daarbij moet je zorgen voor een balans waarin ieder teamlid in zijn of haar kracht komt, en zich daarom gewaardeerd voelt. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar positie en ervaring te kijken, maar ook naar competenties en flexibiliteit. Misschien heeft je rechterverdediger altijd op die positie gestaan, maar passen dezelfde kwaliteiten ook bij de linksbuiten die je nog zoekt.

Een vruchtbaar milieu
Om zelf optimaal te presteren, moet alles daaromheen ook kloppen. Niet alleen de sporter en het wedstrijdveld telt, ook de omringende personen die moeten motiveren en inspireren. En natuurlijk, het trainingscomplex moet altijd op en top verzorgd zijn, zonder dat de atleet zich hierom druk hoeft te maken. Met de juiste hosting is het trainingscomplex van jouw website altijd zorgeloos georganiseerd. Jij hoeft je niet druk te maken om randzaken, maar kunt je volledig richten op jouw topprestaties. Weten hoe onze hosting jouw prestaties bevordert? Klik hier voor een oriënterend gesprek over jouw behoeften en onze service.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Olympisch ondernemen: waarom ondernemen net topsport is

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.