‘Niemand wil het vuile werk doen’

Lees meer

“Als je nieuwe klanten wilt werven, is een van de eerste dingen die je doet: op LinkedIn kijken wie je zou kunnen benaderen. Dat is enorm veel werk. Daarom vond ik dat dat anders moest.” Dus automatiseerde Giovanni Smit samen met Jasper Bakker van Uberleads de zoektocht naar mogelijke klanten. “En dan ga je bellen.”

Het bellen blijft noodzakelijk. “Persoonlijk contact werkt het beste. Dat vind ik ook het leukste eraan. En natuurlijk de uitdaging om mensen over de streep te trekken. Een van de belangrijkste zaken is wel dat je weet wie je belt. En dat is wat we met Uberleads doen,” legt Giovanni uit. Samen met Jasper ontwikkelde hij een slimme manier om potentiële klanten ‘lauw’ te maken. “Met onze klanten maken we een plan wie we willen benaderen. Vervolgens gebruiken we slimme tooling om mensen te vinden – onder meer via LinkedIn – en de eerste contacten te leggen. We volgen hen, we sturen hen een bericht, enz. Zo zorgen we gemiddeld voor 10-30 zogenaamde ‘warme leads’ per maand. Vervolgens gaan wij of onze klant bellen en verkoopafspraak maken.”

Automatisering

Door het eerste gedeelte van het traject te automatiseren, bespaar je veel tijd. “Niemand wil het ‘vuile werk’ doen – oftewel koud klanten bellen en hen tot een verkoopafspraak te verleiden. Ik vind dat juist het mooiste aan mij vak. Maar ik wil het ook slim doen. Jasper heeft laten zien dat je het slim kunt doen. En dus kunnen we resultaat garanderen.” Dat een van de redenen dat wij als DCG Uberleads in de arm genomen hebben om ook ons klantenbestand uit te breiden. En die samenwerking gaat heel goed. “Wij houden van wederkerigheid,” zegt Giovanni. “En onze tooling vraagt om een goede hosting. Daarom zijn wij onlangs overgestapt van onze eigen hosting naar DCG Hosting. Nu hebben we de zekerheid dat de hosting goed geregeld en beheerd wordt. En als er iets is, kunnen we gewoon bellen en wordt het opgelost.”

Iedere ondernemer weet hoe lastig het kan zijn om nieuwe klanten te werven en hoeveel tijd daarin kan gaan zitten. Uberleads is een partner die je helpt om de juiste klanten te vinden, zodat jij je kunt richten op je verkoop. Ben je benieuwd hoe Uberleads jou kan helpen? Neem dan een kijkje op hun website.

Ben jij daarnaast op zoek naar een goede en betrouwbare hosting? DCG Hosting geeft je tegen een scherpe prijs de hosting die jij nodig hebt. Meer weten? Neem contact op.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

‘Niemand wil het vuile werk doen’

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.