Microsoft 365-apps en -services beëindigen ondersteuning voor IE 11; Einde van de ondersteuning nadert voor de verouderde versie van Microsoft Edge

Lees meer

Vandaag kondigen we aan dat Microsoft 365-apps en -services volgend jaar rond deze tijd niet langer Internet Explorer 11 (IE 11) ondersteunen.  

  • Vanaf 30 november 2020 biedt de Microsoft Teams-webapp geen ondersteuning meer voor IE 11.
  • Vanaf 17 augustus 2021 ondersteunen de resterende Microsoft 365-apps en -services IE 11 niet meer.

 Notitie

Als u de Internet Explorer-modus in de nieuwe Microsoft Edge gebruikt, wordt de toegang van IE 11 tot Microsoft 365-apps en -services niet verlengd na de hierboven genoemde datums.

Daarnaast beëindigen we de ondersteuning voor de verouderde versie van de Microsoft Edge-desktop-app op 9 maart 2021, ten gunste van de nieuwe Microsoft Edge. Dit betekent dat de verouderde versie van de bureaublad-app geen beveiligingsupdates meer ontvangt.

De aanbevolen browser voor Microsoft 365-apps en -services is de nieuwe Microsoft Edge, die het moderne beleid volgt. Klik hier om te downloaden.  

Microsoft blijft Internet Explorer 11 ondersteunen. Internet Explorer is een onderdeel van het Windows-besturingssysteem en volgt het levenscyclusbeleid van het product waarop het is geïnstalleerd. Kijk hier voor meer informatie. Voor klanten die momenteel bedrijfskritische,  line-of-business (LOB) apps draaien op IE 11, blijft IE 11 een ondersteunde browser.

Voor klanten die IE 11 gebruiken om toegang te krijgen tot Microsoft 365-apps en -services of die de verouderde versie van Microsoft Edge gebruiken, zijn ondersteuningsopties beschikbaar om te helpen bij de overgang naar de nieuwe Microsoft Edge.

Klanten met Microsoft Unified Support kunnen contact opnemen met die ondersteuningsservice voor hulp bij de overgang naar de nieuwe Microsoft Edge.

Voor klanten die Microsoft Edge willen plannen, implementeren of toepassen, is er FastTrack. FastTrack is beschikbaar voor klanten met 150 of meer betaalde seats van Windows 10 Enterprise. Om aan de slag te gaan, dient u een verzoek om hulp in via de FastTrack-site.

Voor klanten die liever zelf aan de slag gaan, is zelfgestuurd implementatie- en configuratiemateriaal, waaronder een serie van Microsoft Mechanics, beschikbaar op Docs.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Microsoft 365-apps en -services beëindigen ondersteuning voor IE 11; Einde van de ondersteuning nadert voor de verouderde versie van Microsoft Edge

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.