Let’s Encrypt versus Comodo CA: welke is geschikt voor je website?

Lees meer

Ben je in de war of heb je moeite om te kiezen tussen Comodo CA en Let’s Encrypt? hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen

Let’s Encrypt vs Comodo CA – dit is een van de meest verontrustende debatten geworden voor mensen die op zoek zijn naar een ideaal SSL / TLS-certificaat voor hun website. Terwijl je dit bericht nu leest, moet je in hetzelfde schuitje zitten. En voor zover we kunnen nagaan, ga je in de goede richting. In dit bericht helpen we je meer te weten te komen over Comodo CA en Let’s Encrypt – twee van de meest populaire certificeringsinstanties (CA’s) op internet.

Laten we beginnen!

Een vergelijking tussen Let’s Encrypt en Comodo CA: de voor- en nadelen afwegen

In dit artikel gaan we de voor- en nadelen van SSL-certificaten van deze twee zware CA’s uiteenzetten.

Let’s Encrypt: een populaire gratis certificeringsinstantie
Let’s Encrypt is een gratis certificeringsinstantie zonder winstoogmerk die wordt beheerd door de Internet Security Research Group (ISRC) om webbeveiliging te promoten door gratis SSL-certificaten aan te bieden. Het overleeft op de steun van zijn zakelijke en particuliere klanten. SSL-certificaten geleverd door Let’s Encrypt werken op dezelfde manier als betaalde certificaten wat betreft versleuteling en bieden u hetzelfde beveiligingsniveau.

Er zijn echter meer nadelen dan voordelen aan deze certificaten:

Voordelen van Let’s Encrypt SSL-certificaten

  • Ze zijn gratis.
  • Het implementeren ervan op een server is vrij eenvoudig.
  • Ze bieden hetzelfde coderingsniveau als betaalde SSL-certificaten.
  • Je kunt kiezen uit opties voor één domein, meerdere domeinen of wildcard.

Nadelen van Let’s Encrypt SSL-certificaten

Compatibiliteit: hoewel Let’s Encrypt compatibel is met de belangrijkste platforms, zijn er enkele platforms die dit niet ondersteunen. Dit omvat platforms zoals Blackberry en Nintendo 3DS.

Geen klantenondersteuning: soms kunnen SSL-implementatie en onderhoud een lastige aangelegenheid zijn om mee om te gaan. Het kan leiden tot technische problemen waarmee je misschien niet bekend bent. Dat is waar de ondersteuning van een SSL-expert de dag voor je kan redden. Omdat het een non-profitplatform is, heeft Let’s Encrypt niet de middelen om je klantenservice te bieden. De enige hoop die je hebt, is bladeren door oude supportforumposts of een overvloed aan saaie documenten.

Geen zakelijke validatie-opties: Let’s Encrypt biedt alleen SSL-certificaten met basisdomeinvalidatie (DV). Organisaties die hun bedrijfs- / organisatiegegevens willen weergeven om het vertrouwen van klanten te wekken, krijgen hiervoor geen enkele optie. Dat komt omdat de certificaten die identiteit kunnen bewijzen, menselijke verificatie van je bedrijfs- / organisatiegegevens omvatten – organisatievalidatie (OV) en uitgebreide validatie (EV) certificaten – niet worden aangeboden door Let’s Encrypt. Dat komt omdat Let’s Encrypt niet de middelen heeft om zich aan een dergelijke taak te wijden. Dit is een enorm nadeel voor zakelijke en e-commerce websites.

Levensduur van certificaat van 90 dagen: SSL-certificaten geleverd door Let’s Encrypt hebben een geldigheidsduur van slechts 90 dagen. Dit betekent dat je jouw SSL-certificaten voor 90 dagen moet vernieuwen om de veiligheid van je website intact te houden. Het kan je webbeveiliging in gevaar brengen als je vergeet jouw certificaat te verlengen. Het vervallen van certificaten is duur, zowel in termen van uw reputatie als eventuele financiële schade.

Geen garantie: in tegenstelling tot betaalde SSL-certificaatautoriteiten zoals Comodo CA, biedt Let’s Encrypt geen garantie voor het geval er iets misgaat aan hun kant. Dat betekent dat je er alleen voor staat als de zaken een ongunstige wending nemen.

Comodo: ’s werelds meest populaire betaalde certificeringsinstantie

Comodo CA, nu bekend als Sectigo, werd opgericht in 1998 en is sindsdien met grote sprongen gegroeid tot ’s werelds toonaangevende certificeringsinstantie. Dit was mogelijk dankzij hun concurrerende prijzen, innovatieve productopties en opmerkelijk partnermodel.

In 2018 kondigde Comodo CA aan dat het meer dan 100 miljoen SSL / TLS-certificaten had uitgegeven.

Voordelen van Comodo CA SSL-certificaten

  • Vertrouwde certificeringsinstantie: Comodo CA is de meest geaccepteerde certificeringsinstantie ter wereld. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 37% als het gaat om Alexa Top 1 miljoen websites. Zijn populariteit is een bewijs van het vertrouwen en de geloofwaardigheid van Comodo CA.
  • Supercompetitieve prijzen: Comodo CA biedt de meest betaalbare certificeringsinstanties in de betaalde SSL-industrie. De SSL-certificaten van Comodo CA beginnen al vanaf $ 5,45 / jaar.
  • Over de hele linie productopties: een belangrijk ding waar Comodo CA zich vanaf het begin op heeft gericht, is het bedienen van elk type gebruiker. Comodo CA heeft een van de grootste productportfolio’s die zowel individuele bloggers als miljardenbedrijven bedienen.
  • Klantondersteuning: wanneer u een Comodo SSL-certificaat aanschaft bij CheapSSLsecurity.com, krijgt u exclusieve ondersteuning van onze SSL-experts. Het enige dat u hoeft te doen, is een ticket indienen en ons team van experts zorgt voor de rest.
  • Langere certificaatvalidatie: in tegenstelling tot gratis certificaten van Let’s Encrypt, zijn Comodo CA SSL-certificaten tot twee jaar geldig!

Wat verwacht je van een SSL / TLS-certificaat? Ben je bereid wat geld uit te geven voor de beveiliging van je website? Wil je jouw bedrijf valideren? Wil je alleen HTTPS?

Dit zijn enkele van de vragen die je jezelf moet stellen om het ‘Let’s Encrypt vs Comodo’-debat voor eens en voor altijd te beslechten. We hopen dat dit artikel je de inzichten biedt die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de beste CA en hun SSL-certificaten voor jouw website.

Bekijk hier onze SSL Certificaten

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Let’s Encrypt versus Comodo CA: welke is geschikt voor je website?

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.