Is je website goed beveiligd?

Lees meer

Zelf een website maken is tegenwoordig niet moeilijk meer. Sites als WordPress en Wix helpen je om een korte tijd een mooi visitekaartje voor je onderneming te creëren. Vaak wordt echter vergeten dat je hem ook moet onderhouden. Want een website blijft voor hackers een eenvoudige manier om in je netwerk te komen, als je je website niet goed onderhoudt en beveiligt.

Wat kan er dan zoal misgaan? Best wel veel. Als je bijvoorbeeld regelmatig op je website nieuwe dingen plaatst, zowel content als applicaties – zoals een webshopmodule – dan kan het voorkomen dat poorten open blijven staan; een open deur voor hackers. Er kan een ‘tracking pixel’ achter gelaten worden; dit is een stukje HTML-code om het gedrag op een website te volgen. Hackers gebruiken het om toegang te krijgen tot de bezoekers van je website. En hackers kunnen een ‘voorportaal’ voor je website plaatsen, zodat al het verkeer naar hen geleid wordt. Dit is onder meer bij crypto currency websites gebeurt, waardoor mensen miljoenen kwijt waren.

Hebben jullie tips voor mij?

Begin bij het begin: hoe veilig is je website op het moment? Laat je website eerst volledig doorlichten. Threadstone Cyber Security heeft hiervoor de ThreadScan ontwikkelt. Dit is een dienst die je website en netwerk op ruim 70.000 verschillende kwetsbaarheden periodiek controleert. De analyse van de ThreadScan laat duidelijk zien waar er problemen of risico’s zijn, zoals tracking pixels op je site of poorten die openstaan.

Zoals gezegd, vergeten mensen regelmatig om hun website te onder houden. Met DCG 100% Hosting nemen wij dat uit je handen. Wij maken onder meer gebruik van redundant DNS en zijn al onze servers voorzien van DNSSEC, een extra beveiliging die ervoor zorgt dat hackers je website niet zomaar naar een andere site kunnen herleiden. Met dagelijkse backups zorgen we ervoor dat je niets kwijtraakt. Daarnaast zorgen we dat je website altijd up-to-date is, zodat de kans op inbraken een stuk kleiner wordt.

Meer weten?

Dutch Cloud Group biedt verschillende diensten aan om je website zo veilig mogelijk te maken; van webhosting, tot firewalls en spamfilters. Neem dus een kijkje bij onze diensten. Wil je meer informatie om te zien wat het beste bij jouw website past? Neem dan gerust contact met ons op.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Is je website goed beveiligd?

Is je website goed beveiligd?

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.