Hoeveel wachtwoorden gebruik jij?

Lees meer

Het is een dilemma waar we allemaal mee te maken hebben: vanwege veiligheid zou je voor elke toepassing, applicatie of website een uniek wachtwoord moeten gebruiken, maar niemand wil (en wellicht kan) tientallen wachtwoorden onthouden. De oplossing: een wachtwoordmanager.

Het wachtwoord is de eerste verdediging in cybersecurity. Iedereen weet dat je een sterk wachtwoord moet gebruiken en het liefst voor elke applicatie of website een apart wachtwoord. Maar als je ziet dat in 2020 het meest gebruikte wachtwoord ter wereld nog altijd ‘123456’ is, dan hebben we nog een lange weg te gaan. En ja, ook in Nederland is dat nog het meest gebruikt. Een Goude oude in de top-10 van meest gebruikte wachtwoorden is nog steeds ‘welkom’. In de Nederlandse top-50 staan ook opvallende wachtwoorden, als ‘Feyenoord’, ‘jemoeder’ en ‘killer’.

Willekeurig

Het is niet eenvoudig om een sterk wachtwoord te bedenken. Het liefst heb je een lange reeks van willekeurige cijfers, letters en tekens. Maar hoe ga je die combinatie onthouden? En hoe doe je dat voor tien, twintig of wel honderd verschillende applicaties en websites? Dat is simpelweg niet te doen. Dus we begrijpen het dilemma. Een tekstbestand met alle verschillende wachtwoorden opgeslagen op je device, is ook niet het antwoord. Gelukkig zien we de laatste jaren steeds meer wachtwoord managers; tools die je helpen om wachtwoorden te genereren. We zijn al een tijdje op zoek naar de beste en die hebben we nu gevonden.

‘Zero-knowledge’

Onlangs hebben we Keeper Wachtwoordbeheer toegevoegd aan onze diensten. Keeper is wat ons betreft de beste oplossing op de markt. Naast wachtwoordbeheer biedt Keeper een volledig Cybersecurity pakket, waarbij de wachtwoorden het uitgangspunt zijn. De tool is gebouwd op het zogenaamde ‘zero-trust’ en ‘zero-knowledge’ principe. Met name dat laatste is voor ons een groot pluspunt; Keeper (de medewerkers) kunnen namelijk nooit bij jou gegevens of gegevens naar jou herleiden, omdat alleen jij de encryptiesleutel hebt – Whatsapp maakt van hetzelfde principe gebruik. Daarmee wordt de kans op een datalek nog kleiner. De aangemaakte wachtwoorden zijn volstrekt willekeurig en worden in een ‘kluis’ opgeslagen.

Keeper biedt verschillende pakketten aan, van enterprise-oplossingen met onder meer monitoring van het dark web op gelekte wachtwoorden, tot aan mkb- en privéoplossingen.  Wil je weten welke oplossing het beste bij jouw past? Neem contact met ons op.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Hoeveel wachtwoorden gebruik jij?

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.