Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Login op Mijn DCG

Beheer al uw diensten in onze portal

Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Bedrijven hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in het beveiligen van hun netwerken. Maar nu steeds meer mensen thuis werken, is een belangrijke vraag: Hoe zit het met je thuisnetwerk? Houd jij hackers buiten de deur?

Op kantoor zijn we ons redelijk bewust van de risico’s op cybercrime. Daarom installeren we firewalls, goede antivirus programma’s en beveiligen we onze email, websites en onze data. Maar zodra we thuis komen, lijken we dat een beetje te vergeten. En dat is juist nu een groot risico, nu we steeds meer vanuit huis werken. Daarom de volgende vraag: Is je beveiliging van je thuisnetwerk up to date? Om dat goed te regelen, hebben we wat tips voor je.

Laten we beginnen bij de basis: Wachtwoorden. Gebruik je thuis één wachtwoord, of heb je voor elke website of applicatie een apart wachtwoord? En is dat ingewikkelder dan ‘wachtwoord’ of ‘welkom01’? Er zijn verschillende tools die je helpen om wachtwoorden te genereren en ze op te slaan, zodat je ze niet allemaal hoeft te onthouden. Ook two factor authentication helpt bij het veilig inloggen op een website of je email.

Een open deur

Hackers zoeken altijd de makkelijkste weg om binnen te komen. Net als ‘ouderwetse’ inbrekers trouwens: Als de voordeur op slot zit maar aan de achterkant een raam openstaat, zullen ze dat gebruiken om binnen te komen. Dat geldt dus ook voor hackers. Het probleem is echter, dat je niet altijd goed kan zien of er een raam ( of in het geval van een netwerk, een poort) openstaat. Zorg daarom dat je web beveiliging goed op orde is; scan regelmatig je netwerk en je router.

De meeste mensen hebben wel een firewall of antivirus programma op hun device staan, al dan niet meegeleverd met het besturingssysteem, zoals Windows Defender. En hoewel dit een goed begin is, zal dit lang niet alles tegenhouden. Een losse firewall en antivirusprogramma zijn essentieel. DCG biedt verschillende opties, van virusprogramma’s tot volledig gemanaged en hosted firewalls, onder meer van Avast, Eset en Kaspersky. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat je je beveiligingssoftware up-to-date houdt. Hackers proberen altijd nieuwe wegen te vinden om binnen te komen. Als je software niet geüpdatet is, maak je het ze alleen maar makkelijker.

Wil je weten hoe veilig je thuisnetwerk is? Ook daarmee kunnen we je helpen. Test zelf hoe veilig je systemen en netwerk zijn, met de scans van ThreadStone of Guardian 360°. Deze diensten geven je een compleet inzicht in je netwerk en hoe veilig je bent. Via de gebruikersportal kun je deze diensten aanvragen.

Weet je niet zeker hoe je je thuisnetwerk het beste kunt beveiligen of wil je meer weten over de verschillende beveiligingspakketten die er op de markt zijn? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Bekijk ook onze andere nieuwsberichten

Hoe werk het bij DCG?

Bestellen

U kunt uw diensten eenvoudig via onze website bestellen

Afrekenen

Na uw bestelling kunt u via onze online betaalmethodes afrekenen

Activatie

Na uw betaling worden de diensten geactiveerd

Beginnen

Uw diensten zijn na de activatie direct via Mijn DCG te beheren