Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Lees meer

Bedrijven hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in het beveiligen van hun netwerken. Maar nu steeds meer mensen thuis werken, is een belangrijke vraag: Hoe zit het met je thuisnetwerk? Houd jij hackers buiten de deur?

Op kantoor zijn we ons redelijk bewust van de risico’s op cybercrime. Daarom installeren we firewalls, goede antivirus programma’s en beveiligen we onze email, websites en onze data. Maar zodra we thuis komen, lijken we dat een beetje te vergeten. En dat is juist nu een groot risico, nu we steeds meer vanuit huis werken. Daarom de volgende vraag: Is je beveiliging van je thuisnetwerk up to date? Om dat goed te regelen, hebben we wat tips voor je.

Laten we beginnen bij de basis: Wachtwoorden. Gebruik je thuis één wachtwoord, of heb je voor elke website of applicatie een apart wachtwoord? En is dat ingewikkelder dan ‘wachtwoord’ of ‘welkom01’? Er zijn verschillende tools die je helpen om wachtwoorden te genereren en ze op te slaan, zodat je ze niet allemaal hoeft te onthouden. Ook two factor authentication helpt bij het veilig inloggen op een website of je email.

Een open deur

Hackers zoeken altijd de makkelijkste weg om binnen te komen. Net als ‘ouderwetse’ inbrekers trouwens: Als de voordeur op slot zit maar aan de achterkant een raam openstaat, zullen ze dat gebruiken om binnen te komen. Dat geldt dus ook voor hackers. Het probleem is echter, dat je niet altijd goed kan zien of er een raam ( of in het geval van een netwerk, een poort) openstaat. Zorg daarom dat je web beveiliging goed op orde is; scan regelmatig je netwerk en je router.

De meeste mensen hebben wel een firewall of antivirus programma op hun device staan, al dan niet meegeleverd met het besturingssysteem, zoals Windows Defender. En hoewel dit een goed begin is, zal dit lang niet alles tegenhouden. Een losse firewall en antivirusprogramma zijn essentieel. DCG biedt verschillende opties, van virusprogramma’s tot volledig gemanaged en hosted firewalls, onder meer van Avast, Eset en Kaspersky. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat je je beveiligingssoftware up-to-date houdt. Hackers proberen altijd nieuwe wegen te vinden om binnen te komen. Als je software niet geüpdatet is, maak je het ze alleen maar makkelijker.

Wil je weten hoe veilig je thuisnetwerk is? Ook daarmee kunnen we je helpen. Test zelf hoe veilig je systemen en netwerk zijn, met de scans van ThreadStone of Guardian 360°. Deze diensten geven je een compleet inzicht in je netwerk en hoe veilig je bent. Via de gebruikersportal kun je deze diensten aanvragen.

Weet je niet zeker hoe je je thuisnetwerk het beste kunt beveiligen of wil je meer weten over de verschillende beveiligingspakketten die er op de markt zijn? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Hoe veilig is je thuisnetwerk?

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.