Hoe vaak maak jij een back-up?

Lees meer

Een goed back-up beleid is essentieel. Mocht je namelijk aangevallen worden, dan kun je nog altijd terug naar punt waar alles ‘schoon’ was en je bestanden onbeschadigd waren. Op deze manier zijn belangrijke data en bestanden gewoon toegankelijk en kun je toch blijven werken.

Maar hoe vaak moet je nu een back-up maken? Hoever moet een back-up teruggaan? Hoe zorgen we ervoor dat we altijd bij de back-up kunnen? En zeker niet onbelangrijk, hoeveel opslag ruimte kost dat? Bij veel bedrijven zien we namelijk dat de back-up in hetzelfde netwerk staat als de rest van het bedrijf. Zeker bij kleinere organisaties. Dit maakt het voor criminelen een stuk eenvoudiger om bij de back-up te komen.

De meeste mensen zeggen dat ze hun back-ups goed bijhouden. En in het begin zal dat ook zeker gebeuren. Maar we zien toch regelmatig dat de aandacht voor de back-up snel verslapt en soms zelfs helemaal wegebt. Totdat er iets mis gaat. Net als dat mensen vaak pas ná een ongeluk een allrisk verzekering afsluiten, zien we dat na een cyberaanval of als een systeem beschadigd is, bedrijven pas gaan nadenken over hun back-up beleid en hoe ze in de toekomst dat probleem kunnen ondervangen.

Veilig en periodiek je back-up in de cloud

Dutch Cloud Groep biedt verschillende oplossingen voor je back-ups. Dit zijn allemaal cloud diensten, zowel voor consumenten als voor bedrijven. Hoe groot of hoe klein je bedrijf ook is, wij hebben een oplossing. Deze diensten slaan je back-ups veilig op, maar misschien nog wel belangrijker; ze helpen om je back-ups bij te houden. Je kunt zelf instellen hoe vaak er een back-up gemaakt moet worden en wat er precies opgeslagen moet worden. Dat kunnen je eigen clouddiensten van onder andere Microsoft zijn, maar ook als je een bedrijfsnetwerk hebt.

Welke oplossing het best bij jou past, is afhankelijk van verschillende zaken. Heb je veel opslag nodig of kun je met een kleine opslagruimte uit de voeten? Wat moet er allemaal opgeslagen worden? DCG helpt je bij de juiste keuze te maken. Al vanaf een paar euro per maand zorg je ervoor dat je altijd een goede back-up hebt, die veilig opgeslagen staat.

Iedereen kan de dupe worden van een cyberaanval. Of je nu als zelfstandige werkt of als grote corporatie. En iedereen heeft data die je absoluut niet kwijt wil raken. Dus iedereen heeft een goede back-up nodig. Wil je meer weten over de oplossingen die DCG aanbiedt? Neem contact op. We helpen je graag.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Hoe vaak maak jij een back-up?

Hoe vaak maak jij een back-up?

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.