Een nieuw jaar: Dit is dé ondernemer anno 2022

Login op Mijn DCG

Beheer al uw diensten in onze portal

Een nieuw jaar: Dit is dé ondernemer anno 2022

Het was voor de meesten een jaar van tegenslag, crisis en beperking. Maar een ondernemer spreekt niet in zulke taal, of wel? Het was een jaar van uitdaging, transitie en mogelijkheden. En met een nieuw jaar voor de boeg, begin je langzaam na te denken over wat voor ondernemer jij bent in 2022. Wij schetsen vast een ideaalbeeld voor je. Zo wordt jij dé ondernemer van het nieuwe jaar!

Flexibiliteit
Klanten die door een onverwachte gebeurtenis de deal af moeten zeggen, zieke of stoppende werknemers, thuiswerkers. Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is dat je nooit flexibel genoeg bent. 2022 wordt het jaar van nieuwe verdienmodellen, nieuwe kantoorinrichtingen en zelfs nieuwe werkvormen. Bijna 70% van de Nederlandse werknemers gaf aan liever thuis te werken, al dan niet deeltijds. Aan jou om als ondernemer mee te denken met je klanten en je team. Om ieders talent zo goed mogelijk tot uiting te komen, moet iedereen zich op zijn plek voelen. Met al die nieuwe mogelijkheden lijkt de uitdaging groot, maar wordt dit eigenlijk alleen maar makkelijker.

Vertrouwen
Om bovenstaande eigenschap meester te maken, heb je vertrouwen nodig. Niet alleen in jezelf, maar vooral in je omgeving. Vertrouwen geven is soms eng voor een ondernemer. Vertrouwen of niet, uiteindelijk zit jij met de rotzooi als het misgaat. Maar deze essentiële eigenschap begint bij jezelf. Jij stelt je team samen, jij bepaalt met welke klanten je in zee gaat. Doe je dat alleen op basis van geld, dan kunnen financiën altijd een reden zijn voor wantrouwen. Kies je op basis van mensen en jezelf, dan begint de relatie met vertrouwen.

Digitaal
Als je Zoom-meetings nu nog steeds in de fase zitten van ‘dit waait wel over’, dan is het tijd om je vak serieus te nemen. We zitten midden in een transitie naar een nieuw normaal. Dat je persoonlijke ontmoetingen boven Zoom-vergaderingen verkiest is logisch, maar het neemt de behoefte aan online vergaderingen niet weg. Het is tijd digitale hulpmiddelen te omarmen. Doe je dat, in plaats van blijven roepen dat je het ‘maar niks vindt’, dan ga je ze ook efficiënter inzetten.

Blijf een ondernemer
Onzekerheid is misschien wel de grootste naschok van deze mentale aardbeving. Het komt erop neer dat het leven eigenlijk maar een fragiele factor is. Totaal ontregeld door een willekeurige gebeurtenis. Financieel, sociaal, mentaal en fysiek, mensen zijn er onzeker over. Laat het afgelopen jaar niet het vuur in je doven. Je bent en blijft ondernemer, met vele redenen. Jouw ideeën zijn (ooit) goud waard. En zoals we allemaal gezien hebben, is het de ondernemer (jij dus!) die het fundament zijn om de maatschappij langs een crisis te helpen.

Creëer veiligheid
Angst en onzekerheid komen van het gegeven dat iets van je kan worden weggenomen. Vrijheid, persoonlijke informatie, een veilige plek, allemaal menselijke kernwaarden die het afgelopen jaar op kwispelende koorden balanceerden. Je eerste stap als ondernemer om deze factoren onder controle te houden, is een sterke hosting die je website en interne informatie beschermt. Zo verstevig jij de grond om volgend jaar op verder te bouwen. Weten wat ijzersterke hosting voor jou kan betekenen? Boek hier een oriënterend gesprek met DCG Cloud en maak je klaar voor een nieuw jaar.

Bekijk ook onze andere nieuwsberichten

Hoe werk het bij DCG?

Bestellen

U kunt uw diensten eenvoudig via onze website bestellen

Afrekenen

Na uw bestelling kunt u via onze online betaalmethodes afrekenen

Activatie

Na uw betaling worden de diensten geactiveerd

Beginnen

Uw diensten zijn na de activatie direct via Mijn DCG te beheren