Echt veilig internetten? Gebruik een VPN

Lees meer

We doen er alles aan om ons netwerk zo goed mogelijk te beveiligen, onder meer met SSL-certificaten en firewalls. Maar zodra je het internet opgaat, deel je continu (gevoelige) data, die onderschept kan worden. Met een VPN versleutel je je data en verstuur je je gegevens ‘anoniem’. Veiliger kan haast niet.

Zodra je verbinding maakt met het internet (via een mobiel netwerk of je internetprovider), deel je data. Die data kan onderschept en ingezien worden. Dat wil je liever niet, zeker niet bij financiële transacties. Met een VPN breng je een extra veiligheidslaag aan.

Een VPN, of Virtual Private Network, creëert een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat of netwerk en ‘het Internet’. Simpel gezegd: via een beveiligde verbinding stuur je je dataverkeer naar een VPN-server en vanaf daar stuur je versleutelde data het internet op. Hierdoor is je data extreem zwaar beveiligd en ben je minder snel te traceren. Dat komt omdat je op internet niet je eigen IP-adres gebruikt, maar dat van de VPN-server.

De voordelen?

Met een VPN kun je veel veiliger internetten, ook op openbare (Wifi)netwerken. Je kunt dus met een gerust hart je medewerkers vanuit huis of op locatie op je bedrijfsnetwerk laten inloggen of data met elkaar laten delen, zonder dat ze bang zijn dat hackers hun internetverbinding ‘afluisteren’. Een ander voordeel is privacy. Omdat je niet je eigen IP-adres gebruikt, ben je niet alleen moeilijker te traceren, sites als Google en Facebook kunnen ook minder snel je gegevens opslaan en advertenties daarop afstemmen. Overigens bieden VPN-servers ook IP-adressen uit andere regio’s aan, waarmee je bijvoorbeeld op Netflix series kunt zien die in Nederland niet beschikbaar zijn maar wel in de VS of het VK.

Welke VPN moet ik kiezen?

VPN is zeker niet nieuw, maar heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Bij het kiezen van een VPN-leverancier moet je goed kijken naar de snelheid. Een van de bekendere leveranciers die DCG aanbiedt, is NordVPN. Vanaf een tientje per maand kun je via NordVPN veilig online, zonder dat er logbestanden gemaakt worden. Daarnaast is er bijna geen snelheidsverlies en kun je meerdere verbindingen tegelijk hebben. Een andere bekende speler is SiteLock VPN. Met deze VPN kun je met 5 apparaten tegelijk online. In combinatie hun malwarescan heb je de perfecte beveiliging voor je website. Ook biedt DCG GooseVPN aan. Deze Nederlandse VPN geeft niet alleen een beveiligde verbinding, met het Cyber Alarm wordt het internetverkeer in je beveiligde VPN tunnel gescand, voordat het je computer bereikt. Zo bereikt geen enkel virus of malware je computer zonder dat je het weet.

Meer weten over VPN en de mogelijkheden? Neem contact op met Dutch Cloud Group. We geven je graag meer informatie over VPN, de voordelen en de verschillende aanbieders.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Echt veilig internetten? Gebruik een VPN

Echt veilig internetten? Gebruik een VPN

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.