Deze tips zijn als een aanvullende studie zonder school

Lees meer

“Je weet niks”. Deze filosofische mentaliteit is het fundament voor iedere expert. Als je ervan uitgaat dat je met al je kennis en ervaring niks meer aan hoeft te nemen van anderen, kom je vanzelf op een dood punt terecht. Daarom wijzen wij niet zomaar even een leermeester voor je aan, maar leren we vandaag de lessen van Harvard Business Review, een zakelijke instelling van de gelijknamige universiteit in Cambridge, Massachusetts, Amerika. Deze wetenschappelijk onderbouwde tips van economische experts maken jouw onderneming nog nét iets sterker.

Kies met pen en papier
In een digitaal tijdperk wordt al snel een notitie, een to-do lijst of een zakelijke keuze geformuleerd op een scherm. Maar, wijst onderzoek uit, voor doorslaggevende keuzes kun je beter gebruik maken van pen en papier. BusinessNews testte het verschil tussen keuzes van meer dan 2500 deelnemers en kwamen tot de conclusie dat mensen die hun keuzes opschrijven en harop voorlezen aan zichzelf, de beste keuzes maakte. Van een gezonde maaltijd, een budgettaire keuze of een professionele prioriteit: het feit dat een opgeschreven keuze ‘echter’ en ‘oprechter’ lijkt, gaf hier de doorslag.

Kwetsbaarheid kost niets
Het werk-woordenboek kan wel eens voor scheve verhoudingen gezorgd hebben. De term ‘baas’ of ‘werkgever’ brengt een bepaald gevoel van superioriteit met zich mee, waardoor jij misschien perfectie wil uitstralen. Stel je eens kwetsbaar op. Die mensen worden namelijk (volgens onderzoek) als benaderbaar en minder arrogant gezien. Daarbij wil vrijwel iedereen werken voor een baas die hen inspireert, gemiddeld slechts 36% geeft aan dit ook te doen. Machtigere mensen uiten vaak ook minder dankbaarheid en waardering, terwijl bewezen is dat dit de productiviteit en toewijding van werknemers enorm versterkt.

Denk als een wetenschapper
Natuurlijk is jouw succesformule als in een lab gebrouwd, maar denk je ook als een wetenschapper? De zakenwereld zit vol mensen met veel kennis die dingen roepen, waardoor het nogal eens als waarheid wordt aangenomen. Harvard Business Review stelt: “Bevraag assumpties, sta open voor nieuwe ideeën en vraag om bewijs. Experimenteer met nieuwe modellen en analyseer wat wel en niet werkt.” En tot slot: “Herleid oorzaak en gevolg. Te vaak maken mensen dingen aan elkaar vast die aannemelijk klinken, maar eigenlijk niks met elkaar te maken hebben.” Schiet er al iets te binnen?

Let op de leeftijd
‘Ageism’ (discrimineren op leeftijd) kan iemands levensduur met 7,5 jaar verminderen. Heb jij een oude rot op kantoor? Spreek waardering uit voor diens kennis, in plaats van ‘rekening te houden met’ en diegene minder of makkelijker werk te geven. Hetzelfde geldt voor jonge mensen, denk niet dat die door gebrek aan ervaring niets kunnen. Maar, zoals hierboven vermeld, sta open voor de nieuwe ideeën die zij in zich hebben en experimenteer daarmee. Onderzoek laat zien dat werknemers sneller een extra stap voor je zetten als je in hen investeert.

Stop het switchen
Wist je dat kantoormedewerkers gemiddeld 1200 keer tussen applicaties en programma’s? Dat is zo’n vier uur per week aan niets anders dan swipen, ‘minimaliseren’ en ‘openen’! Wat daar natuurlijk deels aan bijdraagt is wanneer er geen optimale hosting en cloudopslag is voor de digitale tools binnen het bedrijf. De ongemakken die daarbij komen kijken vreten nog meer van die tijd weg aan handelingen die niemand wil doen. DCG verzorgt dan ook de beste hosting en cloudopslag, waardoor jouw werknemers hun volledige tijd kunnen besteden aan hun werk, in plaats van frustrerende randzaken. Verspil geen tijd meer en neem eens contact op om te zien wat we voor je kunnen betekenen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Deze tips zijn als een aanvullende studie zonder school

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.