DCG website nu volledig WCAG-klaar

Lees meer

Het internet verbindt ons. Dat is waar DCG ook voor staat, verbinden. Iedereen moet toegang hebben tot onze website, diensten en verhalen. Dus ook mensen met een functiebeperking. Daarom is er een internationale standaard, de WCAG. Onze site voldoet daar nu ook aan. Maar dat is niet het enige wat wij doen.

Een website moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Zo vinden mensen snel de informatie die ze zoeken en zorgt het ervoor dat je website beter gevonden wordt. Maar duidelijk en overzichtelijk is niet voor iedereen hetzelfde, zeker niet voor mensen met een functiebeperking. In Nederland heeft naar schatting een kwart van de bevolking een functiebeperking (in meer of mindere mate een audio- en/of visuele beperking).

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)

Om deze mensen te helpen, heeft de internetcommunity in 2008 richtlijnen opgesteld, de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe versies uitgebracht. In 2012 werd de WCAG een ISO Standaard en in 2018 een Europese norm. Hetzelfde jaar zijn de richtlijnen een wettelijke verplichting geworden voor Nederlandse overheden en (semi)publieke instellingen. De richtlijnen zijn gebaseerd op vier principes:

  1. Waarneembaar: zoals tekstvarianten voor beeld en geluid, ondertiteling of transcriptie van video en audio, maar ook semantische code en werkende functies in de zoom-optie.
  2. Bedienbaar: websites moeten met een toetsenbord te bedienen zijn, beschrijvingen van vensters en links duidelijkheid geven en geen knipperende inhoud.
  3. Begrijpelijk: Naast begrijpelijk en leesbaar, moet ook ondersteunende software de site kunnen lezen en formulieren moeten goede labels hebben en foute invoer herkennen.
  4. Robuust: Sites moeten foutloze code hebben en compatibel zijn met huidige en toekomstige browsers en hulpprogramma’s.

Dit moet ertoe bijdragen dat iedereen op een site de content en informatie tot zich kan nemen, op welke manier dat voor hen dan ook het beste werkt.

Check hier je website: wcag.nl

Wij willen dat iedereen toegang heeft tot onze website en onze diensten. Daarom hebben we de afgelopen weken gewerkt om onze site aan de WCAG te laten voldoen. Maar daar blijft het niet bij. Want ook clouddiensten kunnen een grote uitdaging vormen. Dat is de reden dat we samen met WCAG.nl hebben gekeken hoe we ook onze clouddiensten en ons klantenportal toegankelijker konden maken. Wil je weten of jouw website ook aan de richtlijnen voldoet? Check dat dan via wcag.nl

Dutch Cloud Group is de plek waar je voor al je IT behoeften terecht kunt. Dat doen we al jaren en we willen dat iedereen bij ons terecht kan. Ook mensen die meer moeite hebben om ons portaal of onze diensten te gebruiken. Juist ook hen willen we zoveel mogelijk helpen. Daarom hebben we onze site en diensten aangepast volgens de WCAG-richtlijnen. Want iedereen moet toegang hebben tot de beste diensten.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

DCG website nu volledig WCAG-klaar

DCG website nu volledig WCAG-klaar

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.