DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

Login op Mijn DCG

Beheer al uw diensten in onze portal

DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

Wat is de taak van een hostingpartij? Allereerst ervoor zorgen dat alles snel en stabiel draait. Maar een hostingpartij moet ook tijdig kunnen inspringen op veranderingen, zonder dat klanten daar last van hebben. Het mooiste is als ze er niet eens iets van merken.

Een voorbeeld. Onlangs kondigde het bedrijf Red Hat aan, dat ze eind van dit jaar stoppen met ‘de ondersteuning’ van een van hun operating systems (OS). Met andere worden; ‘dit gaat ophouden te bestaan, stap over naar een ander (vaak duurder) systeem dat wij aanbieden’. Veel hostingpartijen maken gebruik van deze OS. DCG Hosting draait hier bijvoorbeeld ook op.

Nu kunnen we heel rustig gaan afwachten tot het eind van het jaar en dan ineens in de paniekmodus schieten om een oplossing te vinden. Maar bij een haastklus kun je er vanuit gaan dat er dingen misgaan. Dat wil niemand. En zeker wij niet. Wij willen dat klanten de beste oplossingen hebben en dat als er iets aan de achterkant wijzigt, dat zij daar geen last van hebben.

Een nieuw systeem, dezelfde kwaliteit

Wat betekent dit nu voor klanten en hun diensten? Wij gaan onze hosting op andere servers aanbieden. Dat betekent dat we onze bestaande klanten moeten migreren. Daar zijn we de afgelopen tijd – als een van de eerste partijen – al mee begonnen. In alle rust hebben we een migratieplan gemaakt en de diensten van klanten overgezet naar de nieuwe omgeving. Inmiddels hebben we zo’n 75 klanten overgezet. De meesten hebben daar niets van gemerkt. In een enkel geval moest een mailclient opnieuw geconfigureerd worden.

De komende tijd gaan we ook de rest van onze DCG Hosting klanten overzetten op deze nieuwe servers. En ook hier verwachten we geen problemen. Mocht er toch iets gebeuren, dan staan we direct klaar om het op te lossen. Daarnaast voeren we gelijk een aantal updates door, die het nog makkelijker maken om je hostingomgeving te beheren vanuit één centraal punt.

Wij willen dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun IT-diensten. Of dat nu gaat om web beveiliging, back-up of hosting gaat. Dat is onze taak. Wij zorgen dat het werkt en helpen als er een probleem is. En heb je een vraag, dan kijken wij samen met je wat de beste oplossing is. Wil je meer weten over onze hostingpakketten of over onze andere IT-diensten? Mail ons, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

Bekijk ook onze andere nieuwsberichten

Hoe werk het bij DCG?

Bestellen

U kunt uw diensten eenvoudig via onze website bestellen

Afrekenen

Na uw bestelling kunt u via onze online betaalmethodes afrekenen

Activatie

Na uw betaling worden de diensten geactiveerd

Beginnen

Uw diensten zijn na de activatie direct via Mijn DCG te beheren