DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

Lees meer

Wat is de taak van een hostingpartij? Allereerst ervoor zorgen dat alles snel en stabiel draait. Maar een hostingpartij moet ook tijdig kunnen inspringen op veranderingen, zonder dat klanten daar last van hebben. Het mooiste is als ze er niet eens iets van merken.

Een voorbeeld. Onlangs kondigde het bedrijf Red Hat aan, dat ze eind van dit jaar stoppen met ‘de ondersteuning’ van een van hun operating systems (OS). Met andere worden; ‘dit gaat ophouden te bestaan, stap over naar een ander (vaak duurder) systeem dat wij aanbieden’. Veel hostingpartijen maken gebruik van deze OS. DCG Hosting draait hier bijvoorbeeld ook op.

Nu kunnen we heel rustig gaan afwachten tot het eind van het jaar en dan ineens in de paniekmodus schieten om een oplossing te vinden. Maar bij een haastklus kun je er vanuit gaan dat er dingen misgaan. Dat wil niemand. En zeker wij niet. Wij willen dat klanten de beste oplossingen hebben en dat als er iets aan de achterkant wijzigt, dat zij daar geen last van hebben.

Een nieuw systeem, dezelfde kwaliteit

Wat betekent dit nu voor klanten en hun diensten? Wij gaan onze hosting op andere servers aanbieden. Dat betekent dat we onze bestaande klanten moeten migreren. Daar zijn we de afgelopen tijd – als een van de eerste partijen – al mee begonnen. In alle rust hebben we een migratieplan gemaakt en de diensten van klanten overgezet naar de nieuwe omgeving. Inmiddels hebben we zo’n 75 klanten overgezet. De meesten hebben daar niets van gemerkt. In een enkel geval moest een mailclient opnieuw geconfigureerd worden.

De komende tijd gaan we ook de rest van onze DCG Hosting klanten overzetten op deze nieuwe servers. En ook hier verwachten we geen problemen. Mocht er toch iets gebeuren, dan staan we direct klaar om het op te lossen. Daarnaast voeren we gelijk een aantal updates door, die het nog makkelijker maken om je hostingomgeving te beheren vanuit één centraal punt.

Wij willen dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun IT-diensten. Of dat nu gaat om web beveiliging, back-up of hosting gaat. Dat is onze taak. Wij zorgen dat het werkt en helpen als er een probleem is. En heb je een vraag, dan kijken wij samen met je wat de beste oplossing is. Wil je meer weten over onze hostingpakketten of over onze andere IT-diensten? Mail ons, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

DCG Hosting verandert, maar daar merk jij niets van

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.