Controleer op duizenden risico’s met de ThreadScan

Lees meer

DCG praat met René van Etten van ThreadStone Cyber Security

Hoe hard we het ook nodig hebben, het Internet blijft een gevaarlijke plek. Dagelijks proberen hackers bij je binnen te komen om gegevens te stelen of je systeem te gijzelen voor geld. Daarom gebruik je firewalls en virusscanners. Maar hoe vaak controleer je nu echt je website, mailserver en andere systemen die direct met het internet zijn verbonden? Met ThreadScan doe je dat automatisch én periodiek.

Op dit moment zijn er meer dan 120.000 kwetsbaarheden bekend. Die kwetsbaarheden gaan van een programmeerfout in Microsoft of een database die benaderd kan worden tot aan een eenvoudig te raden wachtwoord, dat voor heel veel services gebruikt wordt. Om op al deze punten zelf een controle uit te voeren, is niet te doen. Je kunt daarvoor dan een hacker inhuren, maar slechts één keer doen, zet niet veel zoden aan de dijk. Je moet dat blijven herhalen. ThreadScan van Threadstone doet dat geautomatiseerd.

Waar controleert ThreadScan dan precies op?

Periodiek controleert ThreadScan op al deze 120.000 kwetsbaarheden en dagelijks worden de controles bijgewerkt. ThreadScan controleert je website, maar kun je ook inzetten voor het controleren van portalen, mailservers, publieke IP adressen van routers/firewalls. Alles wat ThreadScan vervolgens kan ‘zien’ wordt gecontroleerd op kwetsbaarheden. De belangrijkste controles die op websites uitgevoerd worden zijn samengevat in de OWASP top-10. Dit is een lijst met de meest voorkomende kwetsbaarheden van dit moment. Verder controleert ThreadScan de betrouwbaarheid van de website; of SSL-certificaten nog wel kloppen, of er malware op de site is verstopt en hoe veilig de plug-ins van de website zijn. Maar de ThreadScan kan dus ook voor ‘de infrastructuur’ worden ingezet. Daar controleert het of de internetpoorten wel veilig zijn en of de applicaties die op die poorten aangesloten, op de juiste wijze beveiligd zijn.

Via Mijn DCG kun je instellen hoe vaak ThreadStone moet controleren. Vervolgens start de scan iedere keer automatisch. Na elke scan krijg je via een duidelijk portaal een overzicht van de zwakke plekken in je systeem en waar er een groot risico ligt als je niets doet. Alle geconstateerde kwetsbaarheden worden automatisch voorzien van een prioritering. Als jij of de verantwoordelijk ICT’er de kwetsbaarheden heeft gedicht, kan ter controle een on-demand scan worden opgestart (de kosten hiervan zijn opgenomen in de abonnementen).

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden van ThreadScan of wil je het direct aanschaffen? Kijk dan op de ThreadStone pagina.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

🤞 Mis onze tips niet!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacybeleid

Controleer op duizenden risico’s met de ThreadScan

Controleer op duizenden risico’s met ThreadStone ThreadScan

Onze missie is om iedereen de juiste diensten aan te kunnen bieden voor de beste prijs.

Wij bieden altijd de beste ondersteuning en doen dat elke dag. Dat is precies de reden om te kiezen voor DCG.

Hoe het werkt bij DCG

Bestellen

Je kunt de diensten eenvoudig via onze website bestellen.

Afrekenen

Na je bestelling kan je via onze online betaalmethodes afrekenen.

Activatie

Na je bestelling worden de diensten geactiveerd.

Beginnen

Je kunt de diensten na activatie beheren in Mijn DCG.